Millennials Meet-Up::Yes We Can?
Eerste resultaten van de bevraging

grafiek-beleidsniveausMeer dan 500 millennials en changemakers verzamelden op 5 december 2016 in de Roma in Borgerhout om zich te buigen over de vraag: hoe moet het nu verder, na Trump?

337 deelnemers vulden de bevraging in. Uit de data die dat opleverde leerden we dat de Roma voornamelijk gevuld was met ‘millennials’: 84% van de deelnemers was jonger dan 35. Dat de deelnemers politiek geëngageerd zijn, is wel duidelijk. Opvallend is echter de kritische opstelling ten opzichte van klassieke politieke partijen en vakbonden. Slechts 38,4 procent van de deelnemers is lid van een politieke partij, de meerderheid (61,6%) dus niet.
Een ander opvallend resultaat: er bleek een grote meerderheid die verwacht dat zowel internationale niveaus (EU, VN) als de heel lokale (gemeenten) in de toekomst veel belangrijker zullen worden. Dat België en Vlaanderen in de toekomst een grotere rol gaan spelen, die kans achten de meeste deelnemers eerder klein.
Klik hier om het rapport te downloaden.

 

millenials-promo-350Over Millennials Meet-Up::Yes We Can?

Het idee voor “Millennials Meet-Up::Yes We Can?” ontstond tijdens de nacht van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Acht jaar geleden beloofde Obama change. In januari staat Trump voor de deur van het Witte Huis. We hoeven niet toe te kijken van aan de zijlijn. Grote veranderingen brengen grote kansen met zich mee.

Daarom: let’s talk. Samen met jonge changemakers geven we onze toekomst vorm. Het idee rijpte om een marktplaats van ervaringen, ideeën en dromen op te zetten waar iedereen welkom is en waar we 100 procent interactief, in kleine groepjes, met zo veel mogelijk mensen, meningen en kleuren aan tafel zouden zitten. Yes, we can.

Uiteindelijk verzamelden op 5 december 2016 535 millennials en changemakers in de Roma in Borgerhout. Bij die changemakers ondermeer: Jonathan Holslag (VUB), Kristof Calvo (Groen), Eva Mouton, Johannes Faes (Tourist LeMC), Nozizwe Dube (Vlaamse Jeugdraad), Khalid Benhaddou (Platform Vlaamse Imams), Inke Hutse (CharlieMag), Bart Croes (VBO), Cedric Hanet (Greenway), Ergys Brocaj (MyUtopia), Helena Gheeraert (Wonky), Imade Annouri (Groen), Jonathan Lambregs (BBL), Joris Depouillon (FSE), Kevser Marasligil (Carte Blanche), Khalid El Jafoufi (Mahara), Laurens De Meyer (Dagen Zonder Vlees), Liesbeth Van Parys (HIVA-KULeuven), Mohamed Ouaamari (OPHEF), Niel Staes (Zeronaut), Olivier Beys (WWF), Orry Van De Wauwer (CD&V), Rina Rabau (KIFKIF), Sabien Windels (Roof Food), Stan De Spiegelaere (ETUI), Steven Vanonckelen (Generation T), …