De stadslijst Vld-Groen-M+ wil de vernieuwing van onze stad verder zetten. We hebben daarvoor een ambitieus programma klaar, dat de levenskwaliteit in Mechelen verder zal verbeteren. Dat plan heet “Mechelen 2030”. Het omvat verschillende projecten waarmee de stadlijst Vld-Groen-M+ Mechelen verder wil vernieuwen en vergroenen.

“Zulke projecten vragen tijd en hun uitvoering zal dus stapsgewijs verlopen. Sommige projecten zijn vandaag al opgestart. We willen ze onverkort tot een goed einde brengen. Anderen zijn volledig nieuw. Als het van ons afhangt, starten we ze de volgende bestuursperiode op. Een aantal projecten zullen op enkele jaren volledig klaar zijn. Voor andere projecten is 2030 een realistische streefdatum voor de voltooiing ervan”, aldus burgemeester en lijsttrekker Bart Somers.

“Met die dubbele ambitie, onze stad vernieuwen en vergroenen, bewaren we Mechelen als een stad op mensenmaat die ook klaar is voor de toekomst. In het plan gaat bijzondere aandacht naar het bewaren van de open ruimte, duurzame mobiliteit en betaalbaar wonen. Bij al die projecten willen we ook de Mechelaars zoveel mogelijk betrekken”, aldus Kristof Calvo, lijstduwer.

Mechelen moet ook in 2030 de kinderstad bij uitstek zijn, aldus schepen Greet Geypen (plaats 3). “Dit plan kiest resoluut voor de woonkwaliteit van gezinnen en kinderen met veel groen en nieuwe speelplekken. Met het oog op kinderen en kleinkinderen moeten we durven verder denken en onze stad klaar maken voor de uitdagingen van morgen. Met dit plan gaan we voorbij de waan van de
dag en werken we aan de toekomst.”

Schepen Marina De Bie (plaats 5) onderstreept de aandacht voor duurzaamheid in het plan. “Er wordt een duidelijke keuze gemaakt om de voetganger en de fietser centraal te plaatsen in nieuwe ontwikkelingen. Het is immers onze ambitie om van Mechelen dé fietsstad van Vlaanderen te maken.”

Klik hier om op voormechelen.be het hele plan na te lezen