27 apr 2017

Zo snel mogelijk duidelijkheid over rol vicepremier bij Kazachgate

Er rijzen steeds meer vragen bij de rol die minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) gespeeld heeft in het Kazachgate schandaal. De mogelijke rol in de onverklaarbare versnelling van de wet op de verruimde minnelijke schikking heeft ook gevolgen voor de federale regering. “Er zijn steeds meer aanwijzingen van Reynders' betrokkenheid bij Kazachgate. Dit kan niet nog twee maanden aanslepen. Net daarom moet Reynders zo snel mogelijk open kaart spelen over zijn rol in dit schandaal”, stelt fractieleider Kristof Calvo (Groen).

Aangezien Reynders nu nog vicepremier is, nodigt Ecolo-Groen de premier uit om de kwestie ook in handen te nemen en het minstens op de voet te volgen. "De premier heeft beloofd dat zijn regeringsleden volop gaan meewerken. Reynders doet dat niet. Hij deelt bijvoorbeeld niet alle informatie met de onderzoekscommissie", aldus Calvo. Net om die reden dringt Ecolo-Groen al geruime tijd aan om Reynders sneller te horen. "Hij heeft heel wat uit te leggen. Best dat hij snel met die antwoorden komt", besluit Calvo.Er rijzen steeds meer vragen bij de rol die minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) gespeeld heeft in het Kazachgate schandaal. De mogelijke rol in de onverklaarbare versnelling van de wet op de verruimde minnelijke schikking heeft ook gevolgen voor de federale regering. “Er zijn steeds meer aanwijzingen van Reynders' betrokkenheid bij Kazachgate. Dit kan niet nog twee maanden aanslepen. Net daarom moet Reynders zo snel mogelijk open kaart spelen over zijn rol in dit schandaal”, stelt fractieleider Kristof Calvo (Groen).

Aangezien Reynders nu nog vicepremier is, nodigt Ecolo-Groen de premier uit om de kwestie ook in handen te nemen en het minstens op de voet te volgen. "De premier heeft beloofd dat zijn regeringsleden volop gaan meewerken. Reynders doet dat niet. Hij deelt bijvoorbeeld niet alle informatie met de onderzoekscommissie", aldus Calvo. Net om die reden dringt Ecolo-Groen al geruime tijd aan om Reynders sneller te horen. "Hij heeft heel wat uit te leggen. Best dat hij snel met die antwoorden komt", besluit Calvo.ouokDidier_Reynders_in_Iranian_Parliament_02-mohammed-ali-marizad-cc40-e1494407270945.jpg

Reacties

Please check your e-mail for a link to activate your account.