10 nov 2017

Totaal onbegrijpelijk dat Van Overtveldt contract afsluit met Forax: de schaamte voorbijVandaag onthult De Standaard dat minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) een contract heeft gesloten met Forax, een vennootschap die opduikt in de Paradise Papers omwille van belastingontduiking via de Maagdeneilanden. Op het moment van de contractbesprekingen had de Cel voor Financiële Informatieverstrekking (CFI) de FOD Financiën al op de hoogte gebracht van het vermoeden van witwassen van geld. “Van Overtveldt sloot ondanks die voorkennis een contract met de vennootschap in kwestie. Dit dossier toont opnieuw aan hoe hypocriet en inconsequent de federale regering omgaat met de strijd tegen fiscale fraude en belastingontwijking”, stelt Kristof Calvo (fractieleider Ecolo-Groen). Ecolo-Groen wil snel een verklaring van de minister, en een onmiddellijke stopzetting van het contract.

Calvo laakt de hypocriete houding van de minister. “Dat net de minister die bevoegd is voor de strijd tegen fiscale fraude een contract sluit met een vennootschap waarvan vermoedens bestaan van witwassen van geld, is de schaamte voorbij. Deze regering is haar geloofwaardigheid voor de strijd tegen fiscale fraude helemaal kwijt.”

Ecolo-Groen wil de minister ondervragen in de Kamer over deze zaak. Daarenboven moet het contract met Forax met onmiddellijke ingang worden stopgezet. “De minister neemt het duidelijk niet nauw met ethiek en de strijd tegen fiscale fraude. Nochtans is een maatschappelijke en een politieke meerderheid vragende partij voor meer fiscale rechtvaardigheid. De strijd tegen fiscale fraude is daar een belangrijk onderdeel van”, besluit Calvo.

Vandaag onthult De Standaard dat minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) een contract heeft gesloten met Forax, een vennootschap die opduikt in de Paradise Papers omwille van belastingontduiking via de Maagdeneilanden. Op het moment van de contractbesprekingen had de Cel voor Financiële Informatieverstrekking (CFI) de FOD Financiën al op de hoogte gebracht van het vermoeden van witwassen van geld. “Van Overtveldt sloot ondanks die voorkennis een contract met de vennootschap in kwestie. Dit dossier toont opnieuw aan hoe hypocriet en inconsequent de federale regering omgaat met de strijd tegen fiscale fraude en belastingontwijking”, stelt Kristof Calvo (fractieleider Ecolo-Groen). Ecolo-Groen wil snel een verklaring van de minister, en een onmiddellijke stopzetting van het contract.

Calvo laakt de hypocriete houding van de minister. “Dat net de minister die bevoegd is voor de strijd tegen fiscale fraude een contract sluit met een vennootschap waarvan vermoedens bestaan van witwassen van geld, is de schaamte voorbij. Deze regering is haar geloofwaardigheid voor de strijd tegen fiscale fraude helemaal kwijt.”

Ecolo-Groen wil de minister ondervragen in de Kamer over deze zaak. Daarenboven moet het contract met Forax met onmiddellijke ingang worden stopgezet. “De minister neemt het duidelijk niet nauw met ethiek en de strijd tegen fiscale fraude. Nochtans is een maatschappelijke en een politieke meerderheid vragende partij voor meer fiscale rechtvaardigheid. De strijd tegen fiscale fraude is daar een belangrijk onderdeel van”, besluit Calvo.JXJYmoney-laundering-1952737_1280-e1510311604765.jpg

Reacties

Please check your e-mail for a link to activate your account.