28 okt 2015

Taks-shift: Een gat van 2,8 miljard is geen technisch detail

Wat iedereen al een tijdje vermoedt, wordt nu bevestigd door de nieuwe begrotingsminister. Het huiswerk van de tax shift is nog altijd niet klaar. Een gat van een bedrag tot 2,8 miljard is geen technisch detail. Dit ruikt naar amateurisme. Wanneer gaat federale regering het volledig becijferde plaatje nu eens op tafel leggen?De premier en de minister van Financiën verkondigen overal dat de lasten voor iedereen zullen dalen, maar de middelen ervoor zijn nog niet gevonden. En dat terwijl burgers nu al geconfronteerd zijn met tal van facturen en belastingverhogingen.

Als de regering een manier zoekt om de lasten op arbeid te verlagen, ligt de oplossing voor de hand: een eerlijke bijdrage van de grootste vermogens. De Begrotingsminister kan best zo snel als mogelijk hierover duidelijkheid verschaffen. Dat kan straks al naar aanleiding van enkele vragen in de Kamercommissie Financiën. Het is tijd om de volledige waarheid te vertellen.Wat iedereen al een tijdje vermoedt, wordt nu bevestigd door de nieuwe begrotingsminister. Het huiswerk van de tax shift is nog altijd niet klaar. Een gat van een bedrag tot 2,8 miljard is geen technisch detail. Dit ruikt naar amateurisme. Wanneer gaat federale regering het volledig becijferde plaatje nu eens op tafel leggen?De premier en de minister van Financiën verkondigen overal dat de lasten voor iedereen zullen dalen, maar de middelen ervoor zijn nog niet gevonden. En dat terwijl burgers nu al geconfronteerd zijn met tal van facturen en belastingverhogingen.

Als de regering een manier zoekt om de lasten op arbeid te verlagen, ligt de oplossing voor de hand: een eerlijke bijdrage van de grootste vermogens. De Begrotingsminister kan best zo snel als mogelijk hierover duidelijkheid verschaffen. Dat kan straks al naar aanleiding van enkele vragen in de Kamercommissie Financiën. Het is tijd om de volledige waarheid te vertellen.QEfFtaxshift-gat-2komma8-1024x768.png

Reacties

Please check your e-mail for a link to activate your account.