25 jan 2016

Opnieuw incident in Tihange: "Kerncentrales werken maar parttime"Er is nog maar eens een probleempje opgetreden met een van de kerncentrales in Tihange. Zondagochtend was er een klein waterverlies in een hulpcircuit van de machinezaal in Tihange 2. Daardoor moest het vermogen van de centrale teruggeschroefd worden. Gelukkig vond het incident niet plaats in de nucleaire zone, maar het gevolg was wel dat de centrale niet op volle kracht kon werken. Dat zou maandag opnieuw in orde moeten zijn.

Wij sluiten Doel

Het resultaat zijn centrales die parttime werken. De opeenvolging van dergelijke probleempjes zou de regering toch echt de ogen moeten openen. Groen lanceerde zondagmiddag nog een campagne om consumenten ertoe te bewegen hun contract met Electrabel stop te zetten, zodat de centrale van Doel kan worden gesloten. Meer info daarover op de website www.wijsluitendoel.be.

Er is nog maar eens een probleempje opgetreden met een van de kerncentrales in Tihange. Zondagochtend was er een klein waterverlies in een hulpcircuit van de machinezaal in Tihange 2. Daardoor moest het vermogen van de centrale teruggeschroefd worden. Gelukkig vond het incident niet plaats in de nucleaire zone, maar het gevolg was wel dat de centrale niet op volle kracht kon werken. Dat zou maandag opnieuw in orde moeten zijn.

Wij sluiten Doel

Het resultaat zijn centrales die parttime werken. De opeenvolging van dergelijke probleempjes zou de regering toch echt de ogen moeten openen. Groen lanceerde zondagmiddag nog een campagne om consumenten ertoe te bewegen hun contract met Electrabel stop te zetten, zodat de centrale van Doel kan worden gesloten. Meer info daarover op de website www.wijsluitendoel.be.qepztihange-by-Michielverbeek-.jpg

Reacties

Please check your e-mail for a link to activate your account.