08 okt 2015

Nieuw gat in de begroting is een kans om huiswerk rechtvaardiger te makenAmper 3 weken na het vorige extra tekort (456 miljoen euro) blijkt dat de begroting 2016 die de regering-Michel in juni opstelde nog een gat van 882 miljoen euro te vertonen. Opnieuw een kans voor de regering op het begrotingshuiswerk beter en rechtvaardiger te maken volgens Ecolo-Groen, zeker in het licht van de massale betoging voor eerlijkere fiscaliteit gisteren.

“Deze regering blijft het moeilijk hebben om de juiste cijfers te presenteren. Laat ons deze kans benutten om de inspanningen rechtvaardiger te verdelen, zoals een groot deel van de bevolking vraagt,” zeggen Kristof Calvo en Jean-Marc Nollet, fractieleiders van Ecolo-Groen.

Voor de derde keer in amper 4 maanden tijd blijkt dat de regering een serieuze rekenfout heeft gemaakt. “Deze regering en cijfers, het is geen geslaagde combinatie. De reden voor deze nieuwe wijziging moet duidelijk uitgeklaard worden. Echt degelijk bestuur kan je dit niet noemen,” aldus Calvo. Ecolo-Groen herhaalt intussen het pleidooi om de derde ronde van de tax shift te initiëren. “Wij gaan niet laten gebeuren dat de regering zomaar vrede neemt met de besliste tax shift. Er is een eerlijke bijdrage van de grote vermogens beloofd. Die moet er komen. De alternatieve begroting van Ecolo-Groen toont aan dat het mogelijk is,” stelt Calvo.

Amper 3 weken na het vorige extra tekort (456 miljoen euro) blijkt dat de begroting 2016 die de regering-Michel in juni opstelde nog een gat van 882 miljoen euro te vertonen. Opnieuw een kans voor de regering op het begrotingshuiswerk beter en rechtvaardiger te maken volgens Ecolo-Groen, zeker in het licht van de massale betoging voor eerlijkere fiscaliteit gisteren.

“Deze regering blijft het moeilijk hebben om de juiste cijfers te presenteren. Laat ons deze kans benutten om de inspanningen rechtvaardiger te verdelen, zoals een groot deel van de bevolking vraagt,” zeggen Kristof Calvo en Jean-Marc Nollet, fractieleiders van Ecolo-Groen.

Voor de derde keer in amper 4 maanden tijd blijkt dat de regering een serieuze rekenfout heeft gemaakt. “Deze regering en cijfers, het is geen geslaagde combinatie. De reden voor deze nieuwe wijziging moet duidelijk uitgeklaard worden. Echt degelijk bestuur kan je dit niet noemen,” aldus Calvo. Ecolo-Groen herhaalt intussen het pleidooi om de derde ronde van de tax shift te initiëren. “Wij gaan niet laten gebeuren dat de regering zomaar vrede neemt met de besliste tax shift. Er is een eerlijke bijdrage van de grote vermogens beloofd. Die moet er komen. De alternatieve begroting van Ecolo-Groen toont aan dat het mogelijk is,” stelt Calvo.0thzbegrotinstabel.jpg

Reacties

Please check your e-mail for a link to activate your account.