13 apr 2014

Klimaatrapport: Overgang naar duurzame energie is betaalbaar

De overstap naar duurzame energie is betaalbaar, maar dringend. Dat besluit het Klimaatpanel van de Verenigde Naties in haar rapport zondag. Het wetenschappelijk rapport stelt  dat de overgang naar duurzame energie, nodig voor het redden van het klimaat, prima betaalbaar is. “Het rapport is een duidelijke oproep om actie te ondernemen. Groen wil een klimaatwet in het begin van de volgende legislatuur en investeringen in hernieuwbare energie”, reageren Groen-voorzitter Wouter Van Besien en kamerlid Kristof Calvo.Groen wil na de verkiezingen woningen energiezuinig maken door het ondersteuning voor energiebesparing zoals dubbel glas, dakisolatie en zonneboilers opnieuw in te voeren”, zegt Van Besien. Om aan de oproep van het VN-klimaatpanel te voldoen wil Groen ook een Klimaatwet invoeren. “Die klimaatwet moet gebaseerd zijn op een breed gedragen energiepact tussen alle betrokken partners in ons land: met de verschillende overheden, werkgevers en werknemers, consumentenorganisaties en milieubewegingen, financiële instellingen, de energiesector zelf. In dit energiepact moeten breed gedragen afspraken over energiebesparing, schone technologie en klimaatbeleid opgenomen worden”, zegt Kamerlid Kristof Calvo.

De vorige twee delen van het rapport van het Klimaatpanel toonden aan dat de klimaatverandering in ons land zal leiden tot meer en meer overstromingen, minder bossen, beschadigde polders en een afname van beschikbaar drinkbaar water.De overstap naar duurzame energie is betaalbaar, maar dringend. Dat besluit het Klimaatpanel van de Verenigde Naties in haar rapport zondag. Het wetenschappelijk rapport stelt  dat de overgang naar duurzame energie, nodig voor het redden van het klimaat, prima betaalbaar is. “Het rapport is een duidelijke oproep om actie te ondernemen. Groen wil een klimaatwet in het begin van de volgende legislatuur en investeringen in hernieuwbare energie”, reageren Groen-voorzitter Wouter Van Besien en kamerlid Kristof Calvo.Groen wil na de verkiezingen woningen energiezuinig maken door het ondersteuning voor energiebesparing zoals dubbel glas, dakisolatie en zonneboilers opnieuw in te voeren”, zegt Van Besien. Om aan de oproep van het VN-klimaatpanel te voldoen wil Groen ook een Klimaatwet invoeren. “Die klimaatwet moet gebaseerd zijn op een breed gedragen energiepact tussen alle betrokken partners in ons land: met de verschillende overheden, werkgevers en werknemers, consumentenorganisaties en milieubewegingen, financiële instellingen, de energiesector zelf. In dit energiepact moeten breed gedragen afspraken over energiebesparing, schone technologie en klimaatbeleid opgenomen worden”, zegt Kamerlid Kristof Calvo.

De vorige twee delen van het rapport van het Klimaatpanel toonden aan dat de klimaatverandering in ons land zal leiden tot meer en meer overstromingen, minder bossen, beschadigde polders en een afname van beschikbaar drinkbaar water.

Reacties

Please check your e-mail for a link to activate your account.