…als we van de Mechelaars de kans krijgen om de stad opnieuw te besturen, zullen deze speerpunten de leidraad worden van het beleid…

De voorbije 14 weken zijn de kandidaten van de stadslijst Vld-Groen-M+ en tientallen Manemakers op stap geweest om bijna 40.000 keer aan te bellen bij onze stadsgenoten.

Meer dan 1300 mensen vulden tot nu toe ons referendum in. Dagelijks vinden we nog tientallen formulieren in onze brievenbussen en die worden nog volop verwerkt. Heel veel mensen maken echt werk van hun referendumformulier en schrijven daar soms heel wat boodschappen op.

“Ook al besturen velen van ons al jaren de stad, zijn we dagelijks betrokken bij het maatschappelijke leven in Mechelen; toch leren we nog altijd enorm veel uit de schriftelijke en mondelinge reacties van onze stadsgenoten. We hadden ongelooflijk veel boeiende gesprekken. We kregen talloze goede ideeën, werden gewezen op problemen die we nog niet hebben opgelost en geprikkeld door mogelijke kansen die we kunnen grijpen”, aldus burgemeester en lijsttrekker Bart Somers.

Uit die berg reacties vallen nu al enkele prioriteiten op. We gaan ze absoluut meenemen in ons programma. “Ze vormen een eerste reeks speerpunten voor het programma. Als we van de Mechelaars de kans krijgen om de stad opnieuw te besturen, zullen ze ook de leidraad worden van het beleid”, aldus Kristof Calvo, lijstduwer van de stadslijst Vld-Groen-M+.

Een greep uit de voorstellen die momenteel tot speerpunten in het programma van de Stadslijst worden omgezet: meer buurtparken, betere en beter onderhouden voetpaden, een fietsplan voor Mechelen en veiliger en gezondere schoolomgevingen. Alle info over de speerpunten en de resultaten van het referendum vind je hier.