…Een maand lang trekt Groen met een unieke campagnecaravan doorheen de hele provincie…

Op paasmaandag trapte Groen haar provinciale verkiezingscampagne af in Lier. Een maand lang trekt de partij met een unieke campagnecaravan doorheen de hele provincie. De groene caravan houdt halt in meer dan 25 gemeenten en steden. “Ook nationale verkiezingen win je lokaal van deur tot deur. Door te luisteren en met elkaar te praten, zo voeren wij campagne. Wij willen een ommekeer van beleid in Vlaanderen en België. Daarvoor moet Groen de verkiezingen winnen, zeker in de grootste provincie waarover veel zetels wordt beslist”, aldus Kamerlijsttrekker Kristof Calvo.

De caravan trekt de hele provincie door. In de voormiddag staat de caravan aan een station, waar Groen in gesprek zal gaan met duizenden pendelaars. “Meer en beter openbaar vervoer is immers ook in onze provincie een prioriteit”, vertelt Calvo. In de namiddag volgen netwerkbezoeken bij lokale organisaties en bedrijven. ’s Avonds gaan de Groen-kandidaten deur-aan-deur. In totaal plant Groen tot verkiezingsdag minstens 10% van alle huishoudens, zo’n 80 000 gezinnen, in de provincie persoonlijk te bezoeken.

Ook belangrijk voor de campagne zijn de vele sterke lokale kandidaten. In Lier, de vertrekplaats van de caravan, is dat lokaal boegbeeld Katrien Vanhove (plaats 10 Kamer). Dinsdag 23 april is Duffel aan de beurt, de woonplaats van voormalig eerste schepen Staf Aerts, nu eerste opvolger voor het Vlaams Parlement. Hij is één van de kanshebbers op een zitje in het parlement uit de regio Mechelen-Lier, net als de Mechelse gemeenteraadsleden Tine Van den Brande (plaats 5 Vlaams parlement) en Rina Rabau (plaats 4 Kamer).

Calvo: “Wij zijn niet de partij met het grote geld, maar wel de partij met het tomeloze engagement van onze vrijwilligers en kandidaten die weten dat het anders kan. Menselijker, eerlijker en gezonder. Enkel zo zullen we een klimaatcoalitie met sociaal hart op de been kunnen brengen. Om dit mogelijk te maken moeten we een bijzonder goede score neerzetten in deze provincie. We leggen de lat dan ook. Wij willen het aantal zetels in deze provincie verdubbelen: van 3 naar 6 voor het Vlaams Parlement, van 2 naar 4 in de Kamer. Dan komen er nieuwe, sterke groenen in het parlement.”