Groen en Ecolo werken in De Kamer al jaren samen, over de taalgrenzen heen. We doen immers voor alle Belgen aan politiek. Helaas is er nog geen federale kieskring, dus maken we er gewoon zelf werk van: bij de komende verkiezingen zullen er Groen-kandidaten op Ecolo-lijsten staan en Ecolo-kandidaten op Groen-lijsten.

Wettelijk kan het, maar er wordt tegenwoordig nog maar zelden gebruik van gemaakt. Groen en Ecolo pikken die draad opnieuw op, omdat zeker nu samenwerken zo belangrijk is.

Minstens een vijftal kandidaten per partij zullen zo de taalgrens oversteken. De volledige lijst wordt binnenkort bekend gemaakt, maar bijvoorbeeld Lech Schelfhout, gemeenteraadslid voor Groen in Ronse, zal op de Ecolo-lijst in Henegouwen kandideren. Die ‘Erasmus’-kandidaten zullen trouwens effectief campagne gaan voeren in de regio waar ze op de lijst zullen staan. Ook Kristof Calvo zal over de taalgrens gaan campagne voeren: “Ik ben niet alleen kandidaat voor de provincie Antwerpen, maar voor alle Belgen.”