Download het hoofdstuk via deze link ? http://bit.ly/LevePolitiek

De afgelopen weken is de meer dan terechte roep om politieke vernieuwing, door de aanslepende regeringsvorming, alleen maar luider geworden.

Je hoort het bij burgers, middenveld en mensen uit de ondernemerswereld. Door de aanslepende impasse dreigen veel mensen hun geloof in ‘de politiek’ helemaal te verliezen. Als dit zo doorgaat, kennen we de winnaar van de volgende verkiezingen nu al: de antipolitiek.

Ook de schandalen van de afgelopen jaren rond postjes, megavergoedingen en privileges zijn geen reclame geweest. Het houdt me al een tijd heel erg bezig. Ik geloof dat ‘de politiek’ anders en beter kan.

Download gratis het hoofdstuk

Ik schreef er uitgebreid over in mijn tweede boek ‘Leve politiek’, uitgebracht net voor de zomer van 2018.

En via deze link kan je nu het hoofdstuk ‘Minder politici, meer politiek’ over politieke vernieuwing gratis downloaden: http://bit.ly/LevePolitiek

Zonder taboes

Ik doe heel wat voorstellen, zonder taboes. Want als je van politiek houdt, moet je die ook kunnen en durven vernieuwen. 1 nationaal parlement, bijvoorbeeld, een drastische vereenvoudiging van ons landje. Maar daar blijft het niet bij. Van de afschaffing van de provincies tot het invoeren referenda en volksraadplegingen tijdens verkiezingsdag. Van stemmen mogelijk maken voor personen van meerdere partijen tot het einde van de partijvoorzitters. En ook: niet alleen veel minder parlementsleden, ook minder geld voor de partijen. Meer weten? Dan moet je zeker het hoofdstuk eens lezen.

Feedback altijd welkom

Ik ben benieuwd naar jouw feedback, jouw mening en jouw ideeën over het hoofdstuk en voor een nieuwe, betere politiek. Mail ze mij gerust via info@kristofcalvo.be. Ik beantwoord elke mail.

Het volledige boek kan je aanschaffen via www.groen.be/webshop en dit aan voordeeltarief.

#LevePolitiek
#FuckDeZijlijn