De Zomer is van Mechelen heeft het volledige alternatieve zomerprogramma geschrapt. Onder andere concerten van Casco Phil en het kleinschalige festival Predikheerlijke Zomer werden geannuleerd. Tot eind augustus mogen er in Mechelen geen evenementen plaatsvinden.

Dit weekend kondigde de stad aan dat het na overleg met provinciegouverneur Cathy Berx strengere coronamaatregelen neemt. Zo werden de sociale bubbels teruggebracht tot tien personen en mogen er tot eind augustus geen publieke of private evenementen plaatsvinden. Die beslissing heeft ook gevolgen voor het alternatieve zomerprogramma van De Zomer is van Mechelen, dat eerder ook al de traditionele programmatie met onder andere Maanrock en Parkpop moest afgelasten door de coronacrisis.  

Veiligheid primeert

Het alternatieve zomerprogramma bestond uit kleinschalige evenementen zoals concerten van Mechels orkest Casco Phil in de Kruidtuin, muzikale wandelingen en het festival Predikheerlijke Zomer. Ook het ondersteunen en organiseren van vakantiestraten was een nieuw onderdeel van het programma. “Het is uiteraard erg jammer dat we nu ook ons alternatief programma hebben moeten annuleren, maar het moet in het belang van ieders veiligheid en gezondheid”, reageert Kristof Calvo (Vld-Groen-m+), voorzitter van vzw Mechelen Feest.

De Mechelse organisatoren van publieke evenementen en vakantiestraten zullen op de hoogte gebracht worden en kunnen met al hun vragen terecht bij het Evenementenloket van de stad. (svds)

Artikel uit GVA, te raadplegen op: https://www.gva.be/cnt/dmf20200727_93985748/de-zomer-is-van-mechelen-schrapt-nu-ook-alternatieve-programmatie?fbclid=IwAR161SERTqiNmYYzz1Q9n-k9MYIGOE04AHZOi300NwVnK6tsteqij4ydfGo