De Zomer is van Mechelen lokte dit jaar maar liefst 225.000 bezoekers tijdens de verschillende muziekfestivals in de Dijlestad zoals Ottertrotter, Parkpop en als hoogtepunt Maanrock met 125.000 festivalgangers. Het goede doel steunen, ontbrak ook niet en zo gaat er een deel van de inkomsten tijdens de festivals naar vijf goede doelen: Klimaan, Sint-Vincentius (Noord & Zuid), Willekom Mechelen, Sebastian Indian Social Projects (SISP) en P.G. Frassati. Dit leverde een mooie som van € 26.000 op.

De Mechelaar, muziekfanaten en festivalgangers uit heel Vlaanderen vonden hun weg naar hartje Mechelen en konden afgelopen zomer genieten van een uitgebreid en divers zomerprogramma in Mechelen. Drie maanden lang genoot je van meer dan 180 artiesten op Ottertrotter, Parkpop, Dijlefeesten en Maanrock en kreeg de bezoeker een gevarieerd aanbod in muziek, cultuur, theater en zelfs stand-up comedy. Voor elk wat wils dus. Het was ook op deze muziekfestivals dat elke bezoeker mee feestte voor het goede doel. Dit bracht een mooie € 26.000 op.

Kristof Calvo, voorzitter mmMechelen Feest: “Iedereen heeft de goede doelen een warm hart toegedragen deze zomer en dat levert een mooi bedrag op. De goede doelen geven de Mechelse festivalzomer nog iets extra. Wij als organisatie, maar ook onze artiesten en vrijwilligers zijn trots dat we zo’n bedrag kunnen ophalen voor Mechelse goede doelen, mensen die zich het hele jaar inzetten voor onze stad”.

Het succes van deze editie is te wijten aan een aantal keuzes, die zeker een vervolg krijgen. “Dat we met Circus Ronaldo de eerste keer echt naar de wijken en dorpen zijn getrokken, wordt gewaardeerd en moeten we zeker blijven doen. De totaalbelevenis Maanrock is ook helemaal ingeburgerd. Met initiatieven op straat- en buurtniveau kunnen we het stadsfestival nog meer van Mechelen maken”, aldus Calvo.

De opbrengst voor het goede doel

Tijdens de Zomer is van Mechelen werken er heel wat enthousiaste vrijwilligers mee aan de muziekfestivals. Zo krijgt de organisatie niet enkel heel veel steun van hen maar zo zijn er ook dit jaar heel wat die kiezen om zijn/haar vrijwilligersvergoeding af te staan aan het goede doel. Dat bracht ook maar liefst € 800 op.

Ook elke festivalbezoeker droeg zijn steentje bij. Wat is er beter dan genieten en feesten tijdens de zomer en misschien zelfs zonder het besef ook het goede doel te steunen. Van elke consumptie gaat, net zoals vorig jaar, een percentage naar de vijf goede doelen. Zo krijgen P.G. Frassati, Klimaan, Sint-Vincentius Mechelen, Willekom Mechelen en Sebastian Indian Social Projects (SISP) elk een bedrag van € 5.200. De vrijwilligers van Sint-Vincentius Noord erg blij met de opbrengst: “Geweldig positief nieuws is dat. De Zomer is van Mechelen is een schitterend initiatief, zo hebben we ook zelf meegeproefd van allerlei activiteiten. Dit mooie bedrag wordt besteed voor de aankoop van gezonde verse voeding ter aanvulling van het maandelijks voedselpakket voor minderbedeelden. Uiteindelijk feest voor iedereen, en dus ook voor de kwetsbare gezinnen in Mechelen”, aldus Lieve Decoster, Sint-Vincentius Mechelen-Noord.

DZIVM in cijfers

225 000 bezoekers, waarvan 125 000 op Maanrock
26 000 euro voor de goede doelen
5 goede doelen
5 200 euro per goed doel
Twee derde van de producties DZIVM wordt gefinancieerd met eigen inkomsten