“F*ck de politiek! Een clubje graaiers dat het denkt beter te weten. Ze zouden beter eens naar ons komen luisteren.” Dat luisteren is exact wat er gaat gebeuren. Soms maakt politiek ons kwaad. Toch blijft het ook boeien. Ik nodig daarom studenten uit om dat zelf te ervaren in échte studentendebatten. In vier steden: Leuven, Gent, Brussel en Antwerpen.

Met een Studentenparlement in De Kamer sluiten we op maandag 13 november deze debatreeks af. Opgelet de plaatsen voor het Studentenparlement zijn beperkt, inschrijven is dus verplicht en kan op deze pagina: kristofcalvo.be/studentenparlement.

Waarom? Politiek is mijn eerste lief. Nog liever dan oppositie voeren, schreeuw ik mijn liefde voor politiek uit. Zeker na alle schandalen en schandaaltjes van de afgelopen maanden is dat belangrijk. Het is een appel aan iedereen, zeker aan jongeren: f*ck de zijlijn, engageer je mee. Want politiek bepaalt elke seconde, elke minuut van ons leven.

Wat mag je verwachten? Studenten nemen zelf het woord, ik leid enkel het debat in goede banen. De thema’s kiezen we ter plekke samen. Elke avond zijn er ook andere politici bij. Onder andere Yasmine Kherbache, Elke Decruyenaere, Imade Annouri, Sammy Mahdi, Maurits Vande Reyde… zijn erbij op één van de avonden. Zij vuren mee de studenten aan tijdens het debat en op het einde reiken ze als vakjury enkele originele prijzen uit.

Zet één van de avonden zeker in je agenda (telkens om 20u, behalve het Studentenparlement in de Kamer, vanaf 19u30):

  • Maandag 9 oktober: Leuven, Stuk
  • Maandag 16 oktober: Gent, Nest
  • Maandag 23 oktober: Brussel, podium Aula Qa (VUB Etterbeek)
  • Maandag 6 november: Antwerpen, Zuiderpershuis
  • Maandag 13 november: Brussel, Kamer van Volksvertegenwoordigers (klik hier om in te schrijven)

Wat je overtuiging, leeftijd of voorkennis ook is, kom af en ervaar op één van de avonden hoe verrassend rock ’n roll politiek kan zijn.

F*ck de zijlijn, leve de politiek!

Van harte welkom!

Share This